Eri vaatemerkkien koot

Eri vaatemerkkien koissa on paljon vaihtelua, mutta noin 36-kokoiset voivat melko huoletta tilata koon 36 tai S vaatemerkistä riippumatta ja koko on ainakin melko lähellä oikeaa kokoa. Mitä isompiin kokoihin mennään, sitä vaikeammaksi oikean koon valinta muuttuu; joillakin vaatemerkeillä koko XL vastaa kokoa 42, kun taas toisilla vaatemerkeillä koko 42 vastaa kokoa "iso M", ja XL sopii parhaiten kokoja 48-50 käyttäville.

Koska kirjaimin luokitellut koot tarkoittavat eri ihmisille niin eri kokoja, käytämme kokosuosituksissamme numerokokoja. Poikkeuksena One Size -kokosuositus S/M, joka siis vastaa parhaiten kokoja 36-42. Yleisestä koko-oppaastamme löytyy viitearvot numerokokojen ympärysmitoista. Parhaiten oma koko löytyy vertaamalla omia ympärysmittoja tuotetiedoissa oleviin tuotemittoihin.

Klikkaa tästä valikoimaamme!

Valikoimamme vaatteet

Valikoimastamme löytyy sekä Euroopassa että Aasiassa valmistettuja vaatteita. Kokosuosituksemme on kuitenkin tehty "eurooppalaisen" koon mukaan eli valitse kokosuosituksen mukainen koko. Älä suotta valitse normaalia isompaa kokoa varmuuden varalta tai voit olettaa vaatteen olevan liian iso. :)

Vaikka vaatemerkki olisikin sinulle jo ennestään tuttu, kannattaa tuotetiedot aina lukaista läpi ennen tilausta; yksittäisten tuotteiden koot voivat olla joko normaalia pienempää tai isompaa mitoitusta ja tuotetiedoista löydät aina tiedon oikean koon valintaan.

Koko-oppaamme

Tutustuitko koko-oppaaseemme sekä tuotetietoihin ja olet silti epävarma oikeasta koosta? Asiakaspalvelumme auttaa mielellään oikean koon valinnassa! Pystymme auttamaan sinua parhaiten, kun kerrot meille joko ympärysmittasi tai mitä numerokokoa käytät yleensä vaatteista. Myös oma pituus kannattaa mainita. Saat meihin yhteyden sähköpostitse asiakaspalvelu@hersecret.fi tai Whatsappin kautta (klik).

Eikö tilaamasi koko ollut kuitenkaan sopiva? Ei hätää! Voit vaihtaa tuotteen ilmaiseksi toiseen kokoon tai halutessasi myös mihin tahansa toiseen valikoimamme tuotteeseen. Ilmainen vaihto-oikeus koskee kaikkia jälleenmyyntikelpoisia tuotteita; voit kokeilla vaatetta yllesi samaan tapaan kuin sovituskopissa, mutta tuotetta ei voi ottaa käyttöön. Sovitathan vaatteita aina puhtaalle iholle, jotta vaatteeseen ei tartu tahroja tai hajuja. Viikkaathan vaatteen kauniisti heti sovituksen jälkeen takaisin omaan tuotepussiin, jotta vaate säilyy puhtaana eikä siihen tartu esimerkiksi lemmikin karvoja.

Vaihto- ja palautusoikeus uima- ja alusasuilla

Joillakin kaupoilla vaihto- tai palautusoikeus ei koske uima-asuja tai alusasuja. Meillä uima-asuilla, babydolleilla sekä useimmilla muilla alusasuilla on normaali ilmainen vaihto-oikeus. Kokeilethan vaatteita kuitenkin aina omien puhtaiden alusvaatteiden päälle. Poikkeuksena on hygieniatuotteiksi määriteltävät tuotteet, kuten sukat ja sukalliset verkkoalusasut, joilla 14 päivän palautusoikeus koskee hygieniasyistä vain avaamattomia pakkauksia. Hygieniatuotteilla ei ole ilmaista vaihto-oikeutta ja niiden palautus on aina maksullinen.

Yleisiä vinkkejä

Alla vielä muutama vuosien aikana opittu asia kokoihin liittyen:

  • Kouclan korkeavyötäröisissä housuissa/hameissa on normaalia pienempi vyötärö, lantionympärys vastaa normaalia kokoa. Nämä vaatteet sopivat siis lantioon nähden kapeavyötäröisille.
  • Jos kyseessä on väljä tuote, kokosuositus on tehty sen mukaan, että istuvuus olisi samantyylinen kuin tuotekuvassa. Jos haluat paidan olevan tyköistuvampi kuin kuvassa, ota kokosuositusta pienempi koko. XS-kokoiselle väljä paita koossa S kokosuosituksella 36-38, on vielä väljempi kuin tuotekuvassa.
  • Useimmat valikoimamme tuotteet sopivat parhaiten noin keskivertomittaisille naisille. Tuotteen pituus kannattaa huomioida erityisesti jumpsuiteissa, playsuiteissa sekä bodyissa, joissa keskivartalon maksimipituus on rajallinen. Useimmissa maksimekoissa helman ja housuissa lahkeiden pituus jää lyhyeksi pitkille naisille, mutta valikoimastamme löytyy myös joitain pidempiä malleja!
  • Useimmat kuppiosalliset vaatteet sopivat parhaiten n. B-C -kuppisille. Isorintaisille esimerkiksi monet kuppiosalliset alusasut jäävät liian pieneksi. Isorintaisten kannattaa valita sen sijaan kuppiosattomia vaatteita, joiden alla voi käyttää rintaliivejä tai kaarituettomia asuja, jotka napakan yläosan ansiosta antavat tukea povelle ja joissa rinnoille on varattu riittävästi kangasta.
  • Hyvin joustavat yhden koon vaatteet ovat mitä parhaimpia muodokkaille naisille, joilla vartalonympärysmitat menevät eri kokoihin. Erityisesti useimmat one size -neuleet ovat hyvin joustavaa materiaalia. Useimmat one size -vaatteet vastaavat kokoja S/M, 36-42.
  • Jos oma koko on loppuunmyyty, emme suosittele kuitenkaan tilaamaan tuotetta väärässä koossa - ellet ole taitava käsistäsi ja valmis muokkaamaan vaatetta itse sopivaksi. Näin vältytään turhilta palautuksilta ja myös ympäristö kiittää.