Oli aika, jolloin muotimaailma asetti tiukat rajat sille, mitä pluskokoiset naiset pystyivät pukemaan ylleen.

Onneksi nämä ajat ovat muuttuneet, ja nykyään pluskokoiset naiset voivat ilmaista tyyliään ja pukeutumistaan luottavaisin mielin.

Tässä artikkelissa jaamme parhaat vinkkimme pluskokoisille naisille, jotta he voivat pukeutua itsevarmasti ja tuntea olonsa upeaksi.

TL;DR Meiltä HerSecretiltä löydät erikseen XL+ kategorian, jonne on koottu vaatteet, joita valmistetaan koossa 46 ja sitä isommissa koissa. Joitakin vaatteita on saatavilla jopa kokoon 60 asti. XL-alusasut löytyvät erikseen alusasuista.
Kultaisia koruja valkoisella pöydällä
Photo by Harper Sunday / Unsplash

Näyttävillä asusteilla ja värikkäillä yksityiskohdilla voit luoda helposti kiinnostavuutta asuusi.

Pidä huolta siitä, että vaatteet ovat oikeaa kokoa ja vaatteen leikkaus/malli sopii vartalollesi. Valitse vaate, joka korostaa parhaimpia puoliasi ja mahdollisesti peittää niitä piirteitä, joita haluat häivyttää.

💡
Kun kyse on muodikkaasta pukeutumisesta pluskokoisena, istuvuus on kaiken a ja o.

Kokeile rohkeasti erilaisia kuvioita, värejä ja tekstuureja.

Älä pelkää kokeilla uutta, sillä rohkeat leikkaukset ja trendikkäät mallit voivat olla juuri se, mikä saa sinun sisäisen tyylikuningattaren heräämään eloon ja itsevarmuuden kattoon.

Itsevarman pukeutumisen merkitys

Dream it - printattu kirja
Photo by carolyn christine / Unsplash
💡
Itsevarmuuden merkitystä ei pidä vähätellä. Hymy ja itsevarmuus kaunistaa jokaista ihmistä. 

Jos et jostain syystä tunne oloasi itsevarmaksi, esitä itsevarmaa.

Pidä hyvä ryhti, leuka ylhäällä, katso ihmisiä silmiin ja muista hymyillä. Pian huomaat, että sinun ei tarvitse enää feikata vaan olet itsevarma.

Pukeudu sellaisiin vaatteisiin, joissa tunnet olosi mukavaksi ja itsevarmaksi. Imartelevissa vaatteissa, joissa tiedät näyttäväsi hyvältä, koet itsevarmuutta.

Laita yllesi suosikkivaatteesi.

Se lempivaate, joka istuu täydellisesti ja sinua harmittaa, kun se on pesussa.

Kokeile sen jälkeen päälle jotain huonommin istuvaa vaatetta.

Huomasit eron omassa fiiliksessä ja itsevarmuudessa, vai mitä? 😘 Suosikkivaate voimaannuttaa ja saa sinut tuntemaan itsesi itsevarmemmaksi, paremmaksi ja kykenevämmäksi.

Fake it till you make it

Varmista, että vaatekaapistasi löytyy useita imartelevia vaatteita, joissa keräät kehuja muilta ja kasvatat näin itsevarmuuttasi.

Oli kyseessä sitten juhlamekko, arkiasu, alusasu tai uima-asu, me HerSecretillä pyrimme siihen, että jokainen nainen koosta riippumatta voi tuntea olonsa itsevarmaksi ja upeaksi.

Seuraa näitä vinkkejä ja ota haltuusi muotimaailma herättämällä uinuva itsevarmuutesi. Suhtaudu muotiin leikillisesti ja kokeile rohkeasti erilaisia tyylejä.

Plus-kokoisten naisten kohtaamat yleiset haasteet:

Rubiikin kuutio
Photo by Volodymyr Hryshchenko / Unsplash

1. Sopivien vaatteiden löytäminen

💡
Eri vaatebrändien koot ovat kuin villi viidakko. 

Voi olla todella haastavaa löytää oikeankokoisia vaatteita, kun koot vaihtelevat niin paljon. Aiemmasta blogipostauksestamme saat lisätietoa ja apua oikean koon valintaan.

Siinä missä kivijalkakaupoista sopivien vaatteiden etsiminen ja sovituskopissa hikoilu voi olla ikävä ja paljon aikaavievä kokemus, voi vaatteiden ostaminen netistäkin tuntua haastavalta.

Erityisesti pluskokoisten naisten kannattaakin suosia verkkokauppoja, joissa on ilmainen vaihtomahdollisuus tai ainakin palautus on helppoa tai ylipäätään mahdollista.

On kurjaa, jos vaatekaappi täyttyy huonosti istuvista vaatteista.

Me HerSecretillä haluamme asiakkaidemme rakastavan uusia vaatteitaan ja tarjoamme vaatteillemme ilmaisen vaihtomahdollisuuden (pl. hygieniatuotteet, kuten sukat ja liimapintaiset tuotteet). Tilaukseen sisältyy yksi ilmainen vaihtomahdollisuus ja HerSecretin asiakaspalvelu auttaa mielellään täydellisten vaatteiden valinnassa.

2. Koot loppuvat kesken

Kuva Macbookista, jonka näytöllä on 404 not found.
Photo by Erik Mclean / Unsplash

Toinen iso haaste on, että monet vaatevalmistajat ovat unohtaneet täysin kokoa 42 tai 44 isommat naiset, mikä on täysin käsittämätöntä.

Onneksi yhä useammat vaatebrändit valmistavat upeita vaatteita myös isommissa koissa.

Meiltä HerSecretiltä löydät erikseen XL+ kategorian, jonne on koottu vaatteet, joita valmistetaan koossa 46 tai sitä isommissa koissa.

Joitakin vaatteita on saatavilla jopa kokoon 60 asti, mutta useissa vaatteissa koot päättyvät noin kokoon 52. XL-alusasut löytyvät erikseen alusasuista.

Miten voit itse vaikuttaa pluskokojen valikoimaan?

Your Ideas Matter! Motivaatioteksti ikkunassa.
Photo by Mika Baumeister / Unsplash
💡
Pluskokoisten naisten on hyvä tiedostaa, että useiden vaatteiden valikoima muokkautuu sen mukaan, mikä myy hyvin ja millaiset tuotteet menevät kaupaksi.

Jos isommille koille ei ole tarpeeksi kysyntää ja ne jäävät aina viimeisenä jäljelle, se valitettavasti ajan mittaan väistämättä johtaa isompien kokojen tuotteiden valikoiman supistumiseen.

Vaikka moni nainen haluaakin pukeutua uniikisti eikä halua ystävillään olevan samoja vaatteita kuin itsellä ainakaan yhtäaikaa päällä, voi olla kannattavaa vinkata myös pluskokoisille ystäville kaupoista, joissa on saatavilla upeita pluskoon vaatteita, sillä lisääntynyt kysyntä tarkoittaa lisääntynyttä tarjontaa.

Vinkkaamalla kaupasta siis muille, voi se johtaa vielä parempaan ja laajempaan valikoimaan tulevaisuudessa.

Kehotyypin ymmärtäminen ja imartelevien mallien löytäminen

Plus size nainen, jolla yllään violetti glitterimekko
Photo by Lance Reis / Unsplash
💡
XL-kokoisena naisena saattaa kohdata erilaisia haasteita pukeutumisen suhteen. 

Yksi yleinen haaste on löytää vaatteita, jotka sopivat hyvin ja tuntuvat mukavilta päällä.

On myös tärkeää löytää vaatteita, jotka korostavat kehon parhaita puolia ja parantavat itsetuntoa.

Jokaisella meistä on oma ainutlaatuinen kehotyyppi, ja on tärkeää ymmärtää, millainen kehosi on. Kun tiedät kehosi tyypin, voit valita vaatteita, jotka imartelevat vartaloasi ja sopivat sinulle parhaiten.

Kun tiedostat vartalotyyppisi ja minkämalliset vaatteet toimivat sinulla, on sopivanmallisten vaatteiden valinta helpompaa ja hutiostoksia tulee tehtyä harvemmin.

Jos et vielä tiedä omaa vartalonmalliasi, voit tutustua vartalomalleihin alla olevassa linkissä.

Näin tunnistat oman vartalotyyppisi ja korostat pukeutumisessa parhaita puoliasi – stylistin vinkit
Eri vartalotyypit näyttävät hyvältä eri mallisissa vaatteissa – tiedätkö jo, mikä on oma tyyppisi? Näin tunnistat tyyppisi ja korostat parhaita puoliasi.
Tunnista oma vartalotyyppisi - Anna.fi

Löydä vaatteita, jotka pukevat vartaloasi oikealla tavalla ja joiden istuvuus on täydellinen. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään löytämään juuri sinulle sopivia vaatteita.

Sama vaate ei sovi kaikille - eikä tarvitsekaan!

Lisää asiaa tästä aiheesta löydät “Olemme kaikki erilaisia” -blogipostauksesta, joka näyttää konkreettisesti miten vaatteet istuvat erilaisille ihmisille eri tavalla.

Korosta vahvuuksiasi

Monivärisiä ruusuja
Photo by Denise Chan / Unsplash
💡
Vaikka vaatteen leikkaus/malli on tärkein tekijä vaatteen istuvuuden kannalta, on myös väreillä ja kuvioinneilla merkitystä siihen, miltä vaate näyttää päälläsi.

Kokeile erilaisia värejä ja kuviointeja löytääksesi ne, mitkä sopivat sinulle parhaiten. Valitse sävyjä, jotka sopivat sinun väreihisi ja korostavat kauneuttasi.

Jos et tiedä vielä mitkä värit saavat sinut hehkumaan, voit tehdä värianalyysin itsellesi itse tai pidä ystävän kanssa värianalyysi-ilta ja arvioikaa yhdessä parhaat sävyt toisillenne.

Tee värianalyysi ja selvitä, mitkä värit saavat sinut hehkumaan – tätä väriä kannattaa lähes jokaisen välttää!
Värianalyysin avulla voi välttyä hutiostoksilta vaatekaupassa. Näin selvität, oletko väreiltäsi kevät-, kesä-, syys- vai talvi-ihminen.
Värianalyysi - Kotiliesi.fi

Vinkkejä parhaiden puolien korostamiseen pukeutumisen avulla löydät vanhasta blogipostauksestamme.

https://blogi.hersecret.fi/parhaiden-puolien-korostaminen-pukeutumisella/

Leikittele asusteilla

💡
Kun haluat pukeutua persoonallisesti, älä unohda asusteita.

Asusteet ovat erinomainen tapa täydentää asuasi ja tuoda siihen lisää mielenkiintoa. Oikeanlaiset asusteet kruunaavat asun ja asusteita vaihtamalla sama vaate voi sopia sekä arkeen että juhlavampaan tilaisuuteen.

Kokeile erilaisia asusteita, kuten koruja, vöitä, laukkuja ja huiveja, löytääksesi ne, jotka sopivat sinulle parhaiten.

Asusteilla voit tuoda helposti lisää väriä kokomustaan asuun.

Kehopositiivisuus ja kehorauha kuuluu kaikille

Be Positive - inspiraatioteksti
Photo by Amanda Jones / Unsplash
💡
Jokainen on ainutlaatuinen ja olet hyvä juuri sellaisena kuin olet.

Opettele rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet. Ole lempeä ja ystävällinen sekä itseäsi että muita kohtaan.

Muoti on tapa näyttää maailmalle kuka olet, joten pukeudu rohkeasti juuri sillä tavalla kuin itse haluat.

Uskalla ilmaista itseäsi vaatteiden kautta, ja ole ylpeä omasta tyylistäsi. Älä anna muiden ihmisten määritellä sinun tyyliäsi.

Muista antaa myös kaikille muille oikeus pukeutua, kuten he haluavat. 🫶

Isojen Naisten Vaatteet - Plus size | HerSecret.fi
Tutustu Suomen parhaaseen valikoimaan plus size vaatteita naisille & löydä tyylikäs vaihtoehto plus koossa! ✓Maksa laskulla ✓Ilmaiset toimitukset ja vaihdot
Plus size -vaatteet | HerSecret.fi